Izejvielas (5 porcijām):

  • „Dobeles dzirnavnieka” Filini piccoli 100 g
  • Zandarts 0,75 kg
  • Olīveļļa 50 g
  • Sviests 25 g
  • Burkāni 125 g
  • Sīpoli 100 g
  • Ķiploki 25 g
  • Cukīnī 100 g
  • Kartupeļi 100 g
  • Puravi 50 g
  • Fenhelis 50 g
  • Seleriju kāti 25 g
  • Citrons
  • Pētersīlis 10 g
  • Dilles 10 g
  • Lauru lapas 5 gab.
  • Timiāns 5 gab.
  • Baltie piparu graudi 15 gab.
  • Melnie piparu graudi 20 gab.
  • Sāls, svaigi malti melnie pipari
  • Avota ūdens 1,25 l
  • Baltvīns 1,25 l

Pagatavošana:

  • PASTA
    • Katliņā uzvāra ūdeni un liek iekšā pastu, pievieno sāli pēc garšas
    • Vāra, līdz pasta ir „al dente” („al dente” (no itāļu valodas „uz zoba”) – pastas gatavības stadija, kad pats viducītis vel ir nedaudz ciets), vai paskaties vārīšanas ilgumu uz iepakojuma
    • Nokāš pastu caur sietiņu

    CONSUME

    • Iepriekš uzkarsētā katliņā ielej olīveļļu, pieliek sviestu, kubiciņos sagrieztus dārzeņus, viegli apcep
    • Pievieno zivju asakas, baltvīnu, ūdeni un vāra uz lielas uguns līdz pirmajam burbulim
    • Samazinot uguni, pievieno timiānu, lauru lapas, dilles, pētersīļus, melnos piparus, baltos piparus un citronu
    • Vāra uz lēnas uguns līdz 1 h
    • Kad buljons ir uzvārījies, to izkāš caur smalku sietu

    ZANDARTS

    • Sadala zandarta fileju ar ādu gabalos
    • Uz karstas pannas izkausē sviestu un liek cepties zandarta fileju ar ādu uz leju, pievienojot sāli un piparus pēc garšas
    • Kad āda ir kraukšķīga un zeltaina, apgriež zandartu otrādi un cep, līdz zeltaini brūns, apmēram 2 min.

    SERVĒŠANA

    • Dziļā bļodiņā ielej zandarta Consume, pievieno pastu un ceptu zandarta fileju
    • Dekorē ar citrona daiviņu