Izejvielas (5 porcijām):
- „Dobeles dzirnavnieka” Filini piccoli 100 g
- Zandarts 0,75 kg
- Olīveļļa 50 g
- Sviests 25 g
- Burkāni 125 g
- Sīpoli 100 g
- Ķiploki 25 g
- Cukīnī 100 g
- Kartupeļi 100 g
- Puravi 50 g
- Fenhelis 50 g
- Seleriju kāti 25 g
- Citrons
- Pētersīlis 10 g
- Dilles 10 g
- Lauru lapas 5 gab.
- Timiāns 5 gab.
- Baltie piparu graudi 15 gab.
- Melnie piparu graudi 20 gab.
- Sāls, svaigi malti melnie pipari
- Avota ūdens 1,25 l
- Baltvīns 1,25 l
Pagatavošana:
- PASTA
- Katliņā uzvāra ūdeni un liek iekšā pastu, pievieno sāli pēc garšas
- Vāra, līdz pasta ir „al dente” („al dente” (no itāļu valodas „uz zoba”) – pastas gatavības stadija, kad pats viducītis vel ir nedaudz ciets), vai paskaties vārīšanas ilgumu uz iepakojuma
- Nokāš pastu caur sietiņu
CONSUME
- Iepriekš uzkarsētā katliņā ielej olīveļļu, pieliek sviestu, kubiciņos sagrieztus dārzeņus, viegli apcep
- Pievieno zivju asakas, baltvīnu, ūdeni un vāra uz lielas uguns līdz pirmajam burbulim
- Samazinot uguni, pievieno timiānu, lauru lapas, dilles, pētersīļus, melnos piparus, baltos piparus un citronu
- Vāra uz lēnas uguns līdz 1 h
- Kad buljons ir uzvārījies, to izkāš caur smalku sietu
ZANDARTS
- Sadala zandarta fileju ar ādu gabalos
- Uz karstas pannas izkausē sviestu un liek cepties zandarta fileju ar ādu uz leju, pievienojot sāli un piparus pēc garšas
- Kad āda ir kraukšķīga un zeltaina, apgriež zandartu otrādi un cep, līdz zeltaini brūns, apmēram 2 min.
SERVĒŠANA
- Dziļā bļodiņā ielej zandarta Consume, pievieno pastu un ceptu zandarta fileju
- Dekorē ar citrona daiviņu