Gardi salāti piemēroti arī svētku bufetes veida galdam. Vienkārši pagatavojami un uzglabājot “neatsulojas”.
Izejvielas 4 personām
- 250 g “Dobeles dzirnavnieka” fusilli pastas
- šķipsna sāls
- 450 g žāvētas vistas gaļas
- 180 g redīsu, sagriezti plānās šķēlītēs
- 2 āboli, nomizoti un sagriezti plānās šķēlītēs
- maza buntīte ar sagrieztiem lociņiem
Izejvielas mērcei
- 3 ēd.k. majonēzes
- 3 ēd.k. pilngraudu sinepju
- 1 tējk. medus
- 1 ēd.k. ūdens
Pagatavošana:
- Lielā katlā uzvāra ūdeni ar pievienotu šķipsnu sāls
- Ber ūdenī pastu un vāra aptuveni 7 minūtes, līdz pasta ir al dente
- Nolej ūdeni un pastu atdzesē.
- Bļodiņā pagatavo salātu mērci, sajaucot visas tās sastāvdaļas
- Lielā bļodā sajauc kopā pastu, žāvēto vistas gaļu, redīsus, ābolus un lociņus
- Lej pāri mērci un samaisa