Gardi salāti piemēroti arī svētku bufetes veida galdam. Vienkārši pagatavojami un uzglabājot “neatsulojas”.

Izejvielas 4 personām

  • 250 g “Dobeles dzirnavnieka” fusilli pastas
  • šķipsna sāls
  • 450 g žāvētas vistas gaļas
  • 180 g redīsu, sagriezti plānās šķēlītēs
  • 2 āboli, nomizoti un sagriezti plānās šķēlītēs
  • maza buntīte ar sagrieztiem lociņiem

Izejvielas mērcei

  • 3 ēd.k. majonēzes
  • 3 ēd.k. pilngraudu sinepju
  • 1 tējk. medus
  • 1 ēd.k. ūdens

Pagatavošana:

  • Lielā katlā uzvāra ūdeni ar pievienotu šķipsnu sāls
  • Ber ūdenī pastu un vāra aptuveni 7 minūtes, līdz pasta ir al dente
  • Nolej ūdeni un pastu atdzesē.
  • Bļodiņā pagatavo salātu mērci, sajaucot visas tās sastāvdaļas
  • Lielā bļodā sajauc kopā pastu, žāvēto vistas gaļu, redīsus, ābolus un lociņus
  • Lej pāri mērci un samaisa