Izejvielas biskvītam:

  • “Dobeles dzirnavnieka” maisījums “Ātrā kūka”

Izejvielas pildījumam:

  • Glāze zemeņu un zemenes dekorēšanai
  • 200 g Mascarpone siera
  • Glāze saldā krējuma
  • 2-3 tējk. vaniļas cukura
  • 3-4 ēd.k. cukura
  • Paciņa želatīna
  • Pistācijas dekorēšanai

Pagatavošana:

  • Pagatavo mīklu, kā norādīts uz iepakojuma
  • Izcep biskvītu – kūkas pamatni
  • Atdzesē un sagriež horizontāli 2 vai 3 daļās
  • Aplej želatīnu ar aukstu ūdeni
  • Sablendē zemenes
  • Saldajam krējumam pievieno cukuru, vaniļas cukuru un ar mikseri saputo stingrās putās
  • Pievieno Mascarpone Kārtīgi izmaisa (var izmantot mikseri)
  • Uzsilda zemenes uz plīts vai mikroviļņu krāsnī
  • Pievieno uzbriedināto želatīnu un siera-putukrējuma masu
  • Kārtīgi samaisa
  • Atstāj nedaudz ievilkties, lai krēms sāk nedaudz sacietēt – tā būs vieglāk darboties
  • Smērē krēmu starp biskvīta kārtām, no malām pa virsu kārto svaigas zemenes
  • Liek kūku ledusskapī, lai zemeņu muss sastingst.
  • Izņem no ledusskapja, atsvaidzina zemenes ar zemeņu sulu, dekorē kūkas maliņas ar sadrupinātiem pistāciju riekstiem

Autore: Kristīne Deiliko