Izejvielas biskvītam:
- “Dobeles dzirnavnieka” maisījums “Ātrā kūka”
Izejvielas pildījumam:
- Glāze zemeņu un zemenes dekorēšanai
- 200 g Mascarpone siera
- Glāze saldā krējuma
- 2-3 tējk. vaniļas cukura
- 3-4 ēd.k. cukura
- Paciņa želatīna
- Pistācijas dekorēšanai
Pagatavošana:
- Pagatavo mīklu, kā norādīts uz iepakojuma
- Izcep biskvītu – kūkas pamatni
- Atdzesē un sagriež horizontāli 2 vai 3 daļās
- Aplej želatīnu ar aukstu ūdeni
- Sablendē zemenes
- Saldajam krējumam pievieno cukuru, vaniļas cukuru un ar mikseri saputo stingrās putās
- Pievieno Mascarpone Kārtīgi izmaisa (var izmantot mikseri)
- Uzsilda zemenes uz plīts vai mikroviļņu krāsnī
- Pievieno uzbriedināto želatīnu un siera-putukrējuma masu
- Kārtīgi samaisa
- Atstāj nedaudz ievilkties, lai krēms sāk nedaudz sacietēt – tā būs vieglāk darboties
- Smērē krēmu starp biskvīta kārtām, no malām pa virsu kārto svaigas zemenes
- Liek kūku ledusskapī, lai zemeņu muss sastingst.
- Izņem no ledusskapja, atsvaidzina zemenes ar zemeņu sulu, dekorē kūkas maliņas ar sadrupinātiem pistāciju riekstiem
Autore: Kristīne Deiliko