Vienu no visneērtākajām situācijām restorāna apmeklētājiem bieži sagādā garie un tievie spageti. Tieši tādēļ vērts ieklausīties īsā pamācībā, kā tikt galā ar neparocīgo, tomēr tik iecienīto ēdienu – spageti!

 

  • Spageti pasniedz dziļos, iepriekš uzsildītos zupas šķīvjos kopā ar dakšiņu un karoti. Dakšiņu ņem labajā rokā, savukārt ēdamkaroti – kreisajā rokā. Ēdamkarote aizstāj šķīvja malu, taču itāļi parasti iztiek bez karotes un spageti satin vienīgi ar dakšiņas palīdzību. Lielākie meistari savij spirāli gaisā, turklāt nevienu nenotraipa.
  • Lai tinums nebūtu pārāk biezs, satver tikai vienu vai divus makaronus. Dakšiņas zarus pavērs pret šķīvja malu un griežot tin ap tiem spageti.
  • Ik pa brīdim dakšiņu nedaudz piecel, lai uztītie spageti nosvērtos un neslīdētu nost.
  • Ja neuzdrošinies izmēģināt iepriekš minētās manipulācijas, nav aizliegts ar karoti (bez naža palīdzības) sadalīt spageti daļās un ar karoti tās apēst. Sava priekšrocība – uzreiz var pasmelt vairāk mērces.
  • Ņem vērā – spageti negriež ar nazi. Tos drīkst no šķīvja iesūkt mutē visā to garumā.
  • Svarīgākais galda piederums, bez kura nav iespējams ēst spageti, ir salvete!

Īsa video pamācība: