Šī šķietami vienkāršā produkta tapšanā ietilpst daudz dažādu soļu un procesu, kas jāveic, lai milti būtu kvalitatīvi, bet no tiem gatavotie ēdieni – gardi.

 

  • Graudi pirms ievešanas dzirnavniekā tiek pārbaudīti, tad sašķiroti vairākās grupās, attīrīti, žāvēti un uzglabāti, līdz pienāk to malšanas kārta.
  • Pirms malšanas graudus vēlreiz attīra un mitrina, lai klija kļūtu elastīga un malšanas procesā varētu pēc iespējas efektīvāk atdalīt kliju daļiņas.
  • Mainot malšanas un sijāšanas procesus, var iegūt dažāda veida miltu produktus – gan mannu, gan smalkākus vai rupjākus, gaišākus vai tumšākus miltus.
  • Miltu receptes tiek veidotas, izvēloties pareizi sašķirotus, atlasītus graudus un piemērojot tiem attiecīgu malšanas un sijāšanas procesu.